Crossfit Event voor de Roparun groot succes

Op zaterdag 22 februari werkten maar liefst 14 teams zich in het zweet bij een speciaal crossfit event voor de Roparun. Crossfit Lansingerland stelde geheel belangeloos hun crossfitbox open voor een groot aantal sportievelingen van jong tot oud.
Mike van Crossfit Lansingerland had een speciale WOD (workout of the day) in petto voor alle deelnemers. Het thema van de workout was ‘niet lullen maar liften’ en alle elementen van de Roparun zaten er in. Er werd gerend en gefietst op de assaultbike. Maar de deelnemers moesten in teamverband ook burpees, deadlifts en sit-ups doen. Er werd geplankt en in de rekken gehangen. Zowel de ervaren crossfitter als mensen die deze snelgroeiende sport nog nooit hadden beoefend kwamen aan hun trekken. Al zullen sommige oefeningen de deelnemers flink wat spierpijn hebben bezorgd.

Ieder team betaalde tien euro per persoon en dat bedrag kwam geheel ten goede aan team Jatogniettan en dus de Roparun. Team Jatogniettan bestaat voor een deel uit Lansingerlanders en het leuke was dat flink wat (oud)leden van dit team en ook van andere Roparun-teams meededen aan dit event.

Tussen 12 en 13 waren de laatste vier teams aan de beurt. Na een grondige uitleg van alle oefeningen en een pittige warming-up moesten ook zij 20 minuten lang tot het gaatje gaan. Toen de zoemer na 20 minuten buffelen ging volgden high-fives en een tevreden glimlach bij team Jatogniettan en Mike en Ilja van Crossfit Langingerland. De opbrengst van de crossfit-dag was ruim 600 euro. Dit smaakte naar meer. Zowel bij de organisatie als bij de mensen die nog nooit een voet in een crossfitbox hadden gezet. De spierpijn namen ze voor lief. Ja toch?

De twee eerste teams zijn er klaar voor
Onze Peter staat de pers te woord.
Menno, aka de Roparunvogel, hangt ook in het rek.
Mike legt alles uit. De halter ligt te wachten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *