Toneelavond haalt 1300 euro op

Het podium van de recreatiezaal van Laurens Huize Sint Petrus was vrijdag 17 mei omgetoverd tot een gezellige ruimte: Kootjes café, waarin die dag van alles zou gaan gebeuren. Met twee keer een volle zaal – ’s middags voor de bewoners en ’s avonds voor medewerkers, familie, vrienden en bekenden – stonden medewerkers en vrijwilligers van toneelgroep P.O.P. (Petrus Op Planken) op het podium om de bezoekers te verrassen met het Petrustheater.

De voorstelling had nog een extra reden: deze keer speelde P.O.P. voor het goede doel: voor het team 335 Jatogniettan?! Dat gaat deelnemen aan de Roparun. Daar bleek na de twee voorstellingen vol plezier en hilariteit maar liefst € 1300,- voor bijeen vergaard. Origineel De voorstelling werd een hele originele, want die speelde zich niet alleen met de spelers op het toneel af. Ook het publiek in de zaal werd er nauw bij betrokken. In Kootjes café werd een feestavond georganiseerd voor het goede doel. Met karate, een bingo en een loterij.

Daar waren de spelers Kootje (Jolanda van der Stap), Lucas (Marijke van der Spek), Greet (Corry Olsthoorn), haar man Huib (John Buitendijk), Riek (Patricia van Rossum) en haar man Arie (Linda Molenwijk die tevens het grimeerwerk voor haar rekening nam), Lena (Claudia Dolk die als verzorgster meegaat met Team 335) en Doortje (Yvon Schuurmans) druk mee. Irma Scholte was verantwoordelijk voor het geluid en Ria Hogervorst voor de hand- en spandiensten.

De ideeën voor het spontaan opgezette stuk werden door de spelers zelf geopperd en ook de passende liedjes werden er bij gezocht; liedjes van vroeger die iedereen in de zaal nog mee kon zingen. Aan de acties in het café konden echter ook de gasten in de zaal deelnemen. In de met name ’s avonds afgeladen zaal werd uit volle borst meegezongen en goed deelgenomen aan de acties; een prima sfeertje waar iedereen zichtbaar en hoorbaar van genoot. De hoge opbrengst was dan ook een verrassing voor iedereen.

De spelers – waartussen ook oud-medewerkers en – vrijwilligers – vonden het heel leuk om weer eens op de ‘Petrus-planken’ te staan. “En zeker als je zo’n mooi bedrag aan de stichting Roparun Team 335 Jatogniettan? kan schenken!”

https://www.herautonline.nl/?p=78292

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *